Opnieuw beginnen
Nu Corona bijna achter de rug is en de beperkingen nagenoeg zijn opgeheven,  kunnen we weer eindelijk verder met waar we gebleven waren. Er komen nu verschillende activiteiten aan, waaronder een open dag / toernooien / stages en misschien kamp.  

Op deze site kan je nu ook komen via de site van "dojo't Loo". Onderop bij de sport karate is een link geplaatst, Hier kom je rechtstreeks naar deze site.

Komende periode is er weer een bestuursvergadering, daarbij zullen 2 bestuursleden aftreden en zullen er 2 nw bestuursleden moeten aantreden.  Als er belangstelling is van ouders of leden, meld je dan nu aan. 

Het eerste Toernooi
Zondag 3 april 2022 hebben we het eerste toernooi na de Corona.  Het is een toernooi die is georganiseerd door JKA Nederland in Arnhem.  Wij gaan er met 6 jeugdleden heen.  Vooraf is er eerst een Nationale Training die is gericht op Kata's.  Ik wens de leden heel veel succes.

                                                                                                                                                                                          30-03-2022


Nu kunnen we eindelijk binnen trainen, is het merendeel van de trainers positief!!

Het kon niet uitblijven dat de trainers een positieve uitslag hebben, Jolien, Harry en Ikzelf.  Heel vervelend. Maar goed het is niet anders.  Marco moet nu alle zeilen bijzetten om alle lessen te verzorgen. Maar, sommige lessen lukt hem niet, zoals de hele kleintjes en de jeugd.  Deze lessen worden tijdelijk geschrapt, totdat we weer "gezond" zijn.  Dit laat ik jullie weten via de app of mail.

                                                                                                                                                                                           02-02-2022


We kunnen weer gewoon trainen

Eindelijk ......... we kunnen weer gewoon trainen. In de afgelopen periode hadden we eerst nog eenmaal buiten getraind, daarna had de overheid ons wat meer ruimte gegeven, zodat we weer gewoon binnen kunnen trainen. 

Er hebben in de afgelopen periode een aantal leden opgezegd, maar daar aan tegen hebben we ook weer veel nieuwe jeugdleden. 


Het wordt weer een moeizame periode

Afgelopen periode toen de maatregelen werden aangepast, werd er aangegeven dat er alleen gebruik gemaakt kon worden van de sportschool tussen 05.00 uur en 17.00 uur. Gelukkig hebben we dankzij het bestuur en de overige BUDO sporten onze lessen kunnen verplaatsen naar zaterdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur en zondagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Deze verandering was ook noodzakelijk, omdat we op 19 december 2021 examens gingen afnemen.  Van deze tijden werd gretig gebruik gemaakt, ook door de aller jongsten onder ons. 

Dit hebben we een paar weken vol kunnen houden, totdat er weer een Lock-down kwam. Net voor de dag dat er examens afgenomen zouden worden.  BALEN !!
Maar dit hebben we op een nette manier op weten te lossen waarbij iedereen tevreden was.

Deze Lock-down periode zal voorlopig tot 14 januari duren, hoewel ik denk dat het veel langer gaat duren.  We zijn aan het overwegen om de trainingen weer buiten te geven. Je merkt dat de jeugdleden hier om zitten te springen.  We wachten dit even af.                               

20-12-2021


Even een Update

We schijnen nog steeds niet van Corona af te zijn. Allerlei varianten komen in beeld. Het is afwachten hoe het verder gaat.  Tot nu toe gaan wij gewoon door.  Er zijn een aantal leden gestopt met karate, wat we uiteraard jammer vinden, maar hebben we ook een aantal nieuwe leden bij, welkom. Daarnaast zijn er ook leden die zitten in het buitenland of op de vaart.  We hebben ook leden die we eigenlijk heel weinig tot niet meer zien, jammer. Het is een bekend verschijnsel dat wanneer je een tijd niet meer op de training bent geweest, de zin in karate veel minder wordt. Hier moeten jullie doorheen. Ik hoop dat wij jullie weer op korte termijn kunnen verwachten.

19 December hebben we een Nationale Training en examens.  In november gaan wij kijken wie er examen kunnen doen. De leden die een tijd niet zijn geweest doen geen examen. Voor de overige leden; kom zeker 1x in de week, zodat wij kunnen zien of je er aan toe bent.

We hebben een Work-out training voor de ouderen samengesteld die we regelmatig willen gaan doen. Deze training is nog in ontwikkeling. We hebben het al een paar keer gedraaid, je merkt dat het erg wennen is, geldt ook voor mij.  Het moet zich vooral richten op techniek, kracht (kime), conditie, snelheid en concentratie.

We zijn 16 oktober ook gestart met een Technische training/Wedstrijd training voor de ouderen die eenmaal in de maand gaat plaatsvinden.  Afhankelijk hoe het uit komt, zal de training op zaterdagmiddag of zondagochtend zijn. Bij de eerste training waren we met 5 leden.  Als je mee wil doen met deze training, kan je mij benaderen tijdens de les en niet via app of mail.  Dit is een ander soort les, we houden ons bezig met de inhoud van karate en kan intensief zijn.

Ik heb jullie een mail gestuurd met betrekking tot mijn lichamelijk gesteldheid. Mijn knieen en enkels doen een beetje moeilijk.  Dit was achteraf ook wel te verwachten. De Orthopeed had vorig jaar al aangegeven; dat als ik zo door ga op de mat, ik over een jaar niet meer kan lopen.  Hoe eigenwijs ik ook was, gewoon doorgaan, maar dat heb ik geweten.  Vanaf komende les zal ik waarschijnlijk sportschoenen gebruiken tijdens de les. Als dat niet gaat lukken, zal ik stoppen met lesgeven. Maar heb met de overige trainers afgesproken dat ik wel regelmatig bij de les aanwezig zal zijn.  Dus jullie komen niet van mij af.

Dit was het even tot nu toe.  Ik hoop dat jullie blijven trainen. Ikzelf vind het ook altijd erg leuk als ik jullie zie zweten en puffen tijdens de les.

 

25-10-2021


Corona maakt het ons wel lastig

Het is nu al ruim een jaar geleden dat Corona in ons midden is. Op dat moment hadden we de indruk; ach, eind van het jaar is het weer een stuk minder.  Maar zoals jullie hebben gemerkt, is dat niet zo. De Lock-down en avondklok maken het ons erg moeilijk.  Heel veel mensen hebben daar een eigen mening over. Maar goed, wij blijven positief.

Met sporten zijn we ook weer buiten begonnen. Eerst op een parkeerterrein en nu weer het veld op.  Het lastige van buiten trainen, is het weer.  We zitten nog steeds in een periode dat met het weer alle kanten op kan gaan.  Op het moment dat ik dit schrijf is zelfs de temperatuur 2 graden en met winterse buien. Jammer.  Dit zijn die momenten dat wij trainers bij elkaar komen om te bespreken wat we gaan doen.  Soms komen we er snel uit, maar soms wachten we ook tot het laatste moment.

Daarnaast hebben we ons af zitten vragen of komende zomer de examens wel door kunnen gaan. Hier zijn we nog niet over uit.  


Dit was wat ik nog wilde mededelen.  Zorg dat je gezond blijft en tot ziens op de trainingen.


Feestdagen lopen toch even anders dan we hadden gehoopt        

Afgelopen jaar is een vervelend jaar geweest i.v.m. met de Corona-crisis. We waren continu in afwachting wat de volgende stap zou zijn van de overheid, dit hield in dat we niet echt een planning konden maken. We hebben toch nog buitentrainingen kunnen organiseren met daaraan gekoppeld het afnemen van examens, wat op zich erg leuk was. Op een gegeven moment ging het weer wat beter, maar nu gaat het weer snel achteruit, zodat we in een Lock-down zitten. Wanneer men zich een beetje aan de regels had gehouden, had het niet zover hoeven komen.

Maar nu we in een lock-down zitten moeten we het jaar heel teleurstellend en sober afsluiten. 

Er waren ideeën om buiten trainingen te geven, maar dat is met deze omstandigheden, zoals het weer en de duisternis, die al vroeg intreedt, niet ideaal. Online lessen is ook iets waar we wat moeite mee hebben. We hebben verschillende online lessen gezien, zo ook op karate@home, waar we niet echt onder de indruk van waren.  We gaan toch nog wel kijken wat de mogelijkheden zijn na 4 januari.  Het grootste probleem is de communicatie, zoals;

. komt het wel aan bij de leden, 

. heeft men er wel zin in. 

Het bestuur gaf aan dat de trainers eventueel een buitentraining kunnen verzorgen in de vorm van bijvoorbeeld hardlopen. Met kinderen ga je dit niet doen in het donker, dus hier waren we snel van afgestapt.  Een les verzorgen op de parkeerplaats; dit geef met de beperkingen niet veel kans van slagen en daarnaast hebben we er geen zin in dat de buurt aangeeft dat we met een grote groep bij elkaar zijn, zodat we ons moeten gaan verantwoorden.  

We proberen van alles te bedenken om iets te kunnen doen voor jullie, maar dat is nu erg lastig.

Dan rest het voor ons om het voorlopig even met rust te laten. Jullie kunnen aan de hand van de filmpjes op www.jerryvisser.jouwweb.nl nog wel wat doen wanneer daar behoefte aan is.  

Als bijlage hebben we nog een kerstwens voor jullie van ons.  We hopen dat jullie in ieder geval toch leuke feestdagen hebben en dat 2021 een beter jaar mag worden. Zorg goed voor jezelf en omgeving. Laten we hopen dat het goed gaat met de vaccinatie, dan kunnen we voor het komend jaar weer een strak plan maken.

Hele fijne feestdagen

22-12-2020


Toch nog mogelijkheid gehad buiten te trainen tijdens Corona-periode

Vanaf 1 mei hadden we toch kunnen trainen, alleen buiten.  Een hele leuke ervaring. We hadden een verzoek gericht aan het Willibrordus Stichting of we hun sportveld mochten gebruiken. Na wat afspraken, was dit gelukt. We moesten nog wel even wachten op toestemming van de gemeente, maar dat ging best wel snel. De meeste leden waren dol enthousiast.  In de buitenlucht een binnensport beoefenen, geweldig. Er waren natuurlijk ook wat mindere dagen, doordat het weer roet in het eten gooide, maar over het algemeen hadden we allemaal genoten en hielden we ons ook goed aan de regels, met dank aan de trainers, leden en ouders.

En,.............. we hebben ook buiten examens afgenomen!!! 
(kunnen jullie lezen in het afgeschermde deel van deze site)

 

Van harte gefeliciteerd allemaal.  Jammer genoeg hebben we geen beeldmateriaal.


Geen lessen door Corona

Door het Coronavirus is de hele wereld van slag, zo ook de sporten bij Dojo 't Loo. Om toch te kijken of we de sport, die wij beoefenen, op een andere manier kunnen beleven, hebben de trainers en ik het initiatief genomen om beeldmateriaal te maken, zodat jullie eventueel thuis wat kunnen doen.
Je kan het bekijken op mijn site,

www.jerryvisser.jouwweb.nl. je gaat dan naar "alleen voor leden" en type je het wachtwoord in.  Je ziet dan een map "karate lessen" . Daar hebben we de filmpjes geplaatst.
Je kan ze rustig bekijken en als je denkt: ben het even zat, kan je het gewoon op pauze zetten. Ik weet dat jullie voor school en werk ook veel moeten doen thuis. Misschien is het dan een prettig bijkomstigheid om tussendoor even te relaxen en je favoriete sport te bekijken en eventueel te beoefenen. Mocht je het beeldmateriaal leuk vinden, mag je altijd een reactie plaatsen.
Wij willen kijken of we dit regelmatiger kunnen doen. Natuurlijk is dat afhankelijk van wat de overheid beslist.

Daarnaast wil ik ook kijken om jullie te verwennen met andere informatie. Ik weet nog niet precies hoe ik dat moet doen, maar daar maak ik me geen zorgen over. Alles zal geplaatst worden op mijn site, jullie krijgen daar bericht over. Hebben jullie zelf ook ideeen, laat het me dan weten.

Alle toernooien, examens zijn ook twijfelachtig.  De NK was al afgelast. Ga er maar vanuit dat de Agerbeek-cup ook niet door gaat. De examens op 5 juli worden verplaatst. Het blijkt dat Noord Nederland in die periode op Vakantie gaat.  Jullie zullen hier snel wat meer over horen. Voor de rest moeten we allemaal afwachten.  Je ziet dat de agenda ook leeg is, tot het moment dat er meer duidelijk is, zal deze weer worden gevuld. Probeer deze periode vol te houden, hoe moeilijk het ook is.  Hoe lang het nog gaat duren, weten we nog niet. Jullie mogen mij altijd mailen of op een andere manier contact zoeken.


Heel veel sterkte en tot snel.

Nee, het virus
verspreidt zich niet
Wij verspreiden het virus
Nee, er is geen medische 
oplossing.
Wij zijn de oplossing.


Examens op 8 december 2019

Na de Nationale Training werden de examens afgenomen door Sensei Tamara. Zij was goed bezig. Veel laten zien waarvoor technieken zijn en houdingen. Dit vooral bij de hogere graduaties. Sommige ouders en leden vragen zich soms af hoe het kan dat de eisen voor karate van de JKA anders zijn dan die van andere bonden.  Het antwoord is eigenlijk heel simpel.  De JKA gaat echt voor de kwaliteit, terwijl anderen voor de kwantiteit gaan. Als de basis niet goed is, is de rest ook minder goed. Je zag ook aan Sensei Tamara dat ze bij de hogere banders de houding ging corrigeren, om zo, meer uit de techniek te halen. En het gaat maar om centimeters.  Je zag dat men veel sterker werd als zij werden gecorrigeerd.  Dit is het traditionele karate waar onze vereniging voor staat.

De examenkandidaten waren; Sarah Ham, Daan Keyser, Babette, Lotte Groot, Ruben Rasschaert, Robert Monasso, Emi Stroo, Eline Heeres, Matthijs de Vries, Sil van der Spek, Ella Booms, Rosa Mei Thung, Rick wesseling, Di An Tan, Julian Blaeke, Joshua Nunes Cardozo en Jos Mooij. Allemaal zijn ze geslaagd. Proficiat!!!

Meer info en foto's op de plek van deze site  "alleen voor leden"


Nationale Training 8 december 2019 in Dojo t Loo

Op 8 december was weer de jaarlijkse Nationale Training bij Dojo t Loo in Heiloo. De grootste aanwezigen waren de leden van onze dojo zelf, Heel leuk.  Tamara Sensei heeft weer een inspirerende les verzorgd.


De 7e Memorial Stage 29, 30 nov en 1 dec

In het weekend van 29, 30 nov en 1 dec was de memorial Stage in het teken van Peter Wewengkang die 2012 overleed.  Jaarlijks wordt deze Stage georganiseerd door JKA Nederland.  Hierbij nodigden zij dit jaar uit;  Okuma Sensei, Shimuzu Sensei en Kurihara Sensei.  Zij hebben deze periode actief les gegeven in Neerbeek.  Ikzelf ben vrijdagavond en zaterdagochtend geweest.  Heel veel karateka's uit Duitsland, België, Italië, Frankrijk en Nederland waren daarbij aanwezig.  Het was zeer leerzaam.  

Daarnaast hebben wij met 12 karateka's die zich actief bezig houden met de SIE cursus, op zaterdagochtend 1 1/2 uur gepraat over de belangen en kennis van karate in Nederland met Sawada Sensei 7e Dan.


Nationale Nieuwjaars Training en
een diploma voor Marco.

Vandaag 6 januari ben ik met Marco naar Neerbeek geweest voor de eerste Nationale Training van dit jaar.  Na de Training heeft Marco zijn diploma in ontvangst mogen nemen uit handen van Sensei Ramon. 
Aansluiten was er nog een nieuwjaars receptie. 


Diploma's eindelijk binnen vanuit Japan

Eindelijk zijn de diploma's binnen.

Jolien heeft afgelopen zondag haar diploma in ontvangst mogen nemen uit handen van Sensei Tamara. 

Marco en Harry waren op dat moment verhinderd en zullen hun diploma op een ander tijdstip in ontvangst nemen.

Geslaagd voor de 1e Dan

Jolien, Harry en Marco zijn zondag 20 mei geslaagd voor hun examen voor de 1e dan.
Ze moesten examen doen in Neerbeek, vlakbij Maastricht.  Hier werd het examen in besloten kring afgenomen.  De trainers mochten er ook niet bij zijn.  Dat was wel even slikken, voor zowel de kandidaten als ikzelf.  Maar achteraf gehoord dat ze het heel goed hadden gedaan. nogmaals , proficiat.